Odnośnie sprzątania faktycznie! Pełna zgoda! Dzisiaj na tablicy zauważyłem podpis świadczący o ich wysprzątaniu, spojrzałem na ogólny stan podstawy w sprzątaniu, czyli podłogi i stwierdziłem, że aż zajrzę ile za to płace... 40zł... Nie wiem, bo jeszcze nie widziałem stanu mopa, czy ma wybrakowane włosie, czy też sprzątający ze stoperem biega po piętrach mając przeznaczony czas na dane piętro, ale naprawdę za te 120zł z piętra z trzema mieszkaniami sam bym to na błysk zrobił. Wiadomo te pieniądze idą w większej części do kieszeni zleceniobiorcy, ale ludzie zlitujcie się, przecież to sprzątanie to jest o kant tyłka rozbić, a każdy z nas ładnie i grzecznie płaci w terminie, pytam za co? Swoim butem przecierając po podłodze klatki większy porządek zostawiam.
Kolejna moja uwaga. Tyczy się ona przyszłych mieszkańców bloku 'kostki' o bodajże oznaczeniu 'F'. Posadzili ładnie bruk przed blokiem, czerwona kosteczka, ogólnie cacy, ale czy ktoś widział ten skos pod jakim jest położony cały ten chodnik? Ładna niecka się tam zrobiła, widok sąsiada wychodzącego w kaloszach z domu po ulewie murowany. Te lampy przy tym bloku również niczego sobie, co lampa to na innej głębokości, no jak nic już po nich samych widać, że jest totalnie nierówny teren, ale co tam, spieszy im się, bo kwietnia nie potrafili dotrzymać, a zima naprawdę bardzo sroga była... Chodnik do poprawy(!!!), no chyba, że planują w październiku po okresie deszczowym ponowne jego kładzenie tak, jak poprawę elewacji w blokach z pierwszego etapu...
...nie ma lipy... (bo jest klon!)
Jeżeli ktoś jeszcze coś zauważył piszcie, będziemy wszyscy w temacie i łatwiej będzie się rozmawiało na tym przyszłym zebraniu wspólnoty.
P.S. Zamiast słodkości na dzień dziecka (
http://www.malenaramowice.pl) powinni zacząć bardziej pilnować swoich wykonawców i słuchać teraźniejszych mieszkańców, jeśli chodzi o Echo (echo, echo, echo). Natomiast Admico powinno pozabierać swoim sprzątającym stopery i zakupić nowe szczotki, mopy, szmaty cokolwiek, ja osobiście dziękuję za takie sprzątanie, więcej syfu zostawiają.